2011. december 14., szerda

Ünnepélyes munkaközösségi értekezlet

A Bod Péter könyvtárhasználati verseny kerület fordulóját követően házigazdánkat búcsúztattuk, nyugdíjba vonulása alkalmából. A könyvtárostanár búcsúztatója is munkával van körülvéve ugyebár, de ezt egyikünk sem bánta.

”Ne kérdezz, ne csodálkozz, fogadd el az utat, mit az élet nyújt neked, fogadd el a tényt, hogy az előtted álló ösvény új irányba vezet. Rázd le a miérteket és a "mi lenne, ha..." kérdéseket, s megszabadulsz kétségeidtől. Mindegy, mi ért - az már a múlté. Bármi volt is - fontos lehetett. A múlt rövid villanás csupán. A jövőt még be kell teljesíteni. A ma, ami itt vár. Járd végig utadat, mindig csak egy lépést lépve - bátorsággal, hittel, határozottsággal. Emeld fel fejedet, s helyezd álmaidat a csillagok fölé. Lépteid hamarosan határozottá válnak, szilárdan állsz majd a földön. Sose álmodott út tárul fel előtted, ez lesz a legegyszerűbb, legsimább ösvény, mit valaha remélni mertél. Bízz magadban állhatatosan, és vágj bele az új utazásba. Felemelőnek, gyönyörűnek találod majd, s szebbnek legmerészebb álmaidnál.”                   Vicki Silver

Emlékül Zsuzsinak sok szeretettel:




XII. KERÜLETI KÖNYVTÁROSTANÁROK
2011. december 13.
A versenyzőknek készül ez a könyvválogatás

 a kölcsönző pultnál

felejthetetlen finomságok az asztalon

az ünnepelt köszöntése

a Könyvtáros Tanárok Egyesületének Elnöksége nevében is érkezik köszöntés


"több, mint 50 év iskolai falak között"

1 megjegyzés:

  1. Kedves Kollégák!
    Köszönöm, hogy ott lehettem veletek ezen a meghitt, búcsúztató ünnepségen, ami egyben Bod Péter Könyvtárhasználati verseny és munkaértekezlet is volt. Azonban e hármas funkciójú összejövetelről - nekem - szakmai szempontból is nagyon hiányoztak a fiatal könyvtárostanár kollégák. Sajnálatos, hogy csak mi öregek "utolsó mohikánok"-ként vettünk részt a találkozón. Aggódom: mi lesz veled szakma?
    Üdvözlettel: Petri Ági

    VálaszTörlés